Ρωσία: Ο ιδρυτής της εταιρείας μισθοφόρων Wagner διαψεύδει αγορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα εδώ και πολύ καιρό. Ούτε έχουν γίνει σχετικές προσπάθειες», υπογραμμίζει ο Πριγκόζιν.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν διέψευσε σήμερα Πέμπτη τον ισχυρισμό της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η εταιρεία του προμηθεύτηκε φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για «κουτσομπολιά και εικασίες».

«Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν προμηθεύεται όπλα από τη Βόρεια Κορέα εδώ και πολύ καιρό. Ούτε έχουν γίνει σχετικές προσπάθειες», υπογραμμίζει ο Πριγκόζιν.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου είχε επιβεβαιώσει ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Wagner παρέλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η ιδιωτική ρωσική στρατιωτική εταιρεία Wagner παρέλαβε ένα φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα για να βοηθήσει στην ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ένδειξη του διευρυνόμενου ρόλου της εταιρείας στην εν λόγω σύγκρουση, δήλωσε νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ανέφερε αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Reuters, δια στόματος του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κίρμπι, ο οποίος δήλωσε ότι οι αποστολές βορειοκορεατικών όπλων στην εταιρεία Wagner παραβιάζουν άμεσα τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Η Βόρεια Κορέα έκανε μια αρχική παράδοση στην Wagner, η οποία πλήρωσε για τον εξοπλισμό. Τον περασμένο μήνα, (παρέδωσε) βλήματα και πυραύλους στη Ρωσία για την Wagner», δήλωσε ο Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ