Κλείσιμο

Νέο «δυστύχημα» υψηλόβαθμου στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας - Έπεσε από ταχύπλοο στη θάλασσα

Ο  θάνατος του Πετσόριν είναι τελευταίος σε μια αλυσίδα ανεξιχνίαστων θανάτων ανθρώπων που κατείχαν εξέχουσα θέση στη ρωσική ελίτ.  

Νέο «δυστύχημα» υψηλόβαθμου στελέχους ρωσικής εταιρείας ενέργειας και μέλους της ρωσικής ελίτ έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες. O λόγος για τον 39χρονο Ιβάν Πετσόριν, ο οποίος σκοτώθηκε στη Ρωσία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο Πετσόριν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής (ERDC), και πέθανε αφού φέρεται να έπεσε από ταχύπλοο σκάφος στα ανοικτά των ακτών του Βλαδιβοστόκ το βράδυ του Σαββάτου. 

Ο  θάνατος του Πετσόριν είναι τελευταίος σε μια αλυσίδα ανεξιχνίαστων θανάτων ανθρώπων που κατείχαν εξέχουσα θέση στη ρωσική ελίτ.

Η Εταιρεία για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής ανακοίνωσε τον «τραγικό θάνατό» του τη Δευτέρα.

«Ο θάνατος του Ιβάν είναι μια ανεπανόρθωτη απώλεια για φίλους και συναδέλφους, μια μεγάλη απώλεια για την εταιρεία», ανέφερε η ERDC. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Το Pravda.ru, ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο που στηρίζει το Κρεμλίνο, ανέφερε ότι ο Πετσόριν και μια ομάδα φίλων ήταν «πιωμένοι» όταν επιβιβάστηκαν στο σκάφος το βράδυ του Σαββάτου στο νησί Ρούσκι, κοντά στο Βλαδιβοστόκ. 

Ο Πετσόριν έπεσε από το μπροστινό κατάστρωμα του σκάφους περίπου 40 λεπτά μετά το ταξίδι, σύμφωνα με το Pravda.ru. Η σορός του ξεβράστηκε στο νησί Ρούσκι τη Δευτέρα.

Ο θάνατος του Πετσόριν θα μπορούσε να είναι ένα τραγικό δυστύχημα ή ένα «τραγικό δυστύχημα» εντός εισαγωγικών, σχολίασε δηκτικά η Ρεμπέκα Κόφλερ, πρώην αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου «Το βιβλίο τακτικών του Πούτιν: Το μυστικό σχέδιο της Ρωσίας για να νικήσει την Αμερική». 

«Είναι απολύτως εύλογο ο Πετσόριν να έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος επειδή ήταν μεθυσμένος. Πίνοντας σε πάρτι πάνω σε σκάφη, κολυμπώντας στη θάλασσα υπό την επήρεια στο σκοτάδι — όλα αυτά συνάδουν με τον τρόπο με τον οποίο οι Ρώσοι ολιγάρχες διασκεδάζουν... Αλλά δημιουργεί επίσης μια πιστευτή βιτρίνα», είπε η Κόφλερ στο Fox News Digital.

«Η αλήθεια είναι απίθανο να αποκαλυφθεί, γιατί οι ρωσικές έρευνες είναι αναξιόπιστες. Εάν αυτή ήταν μια επιτυχημένη δολοφονία, θα φαινόταν ακριβώς σαν ένα τραγικό δυστύχημα» σχολίασε.

Ο Πετσόριν συντόνισε μια συζήτηση στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ την περασμένη Τετάρτη. Την ίδια μέρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επίσης ταξίδεψε στο Βλαδιβοστόκ για να μιλήσει στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.
 

Πηγή: foxnews.com