Η Ελλάδα αποκτά νέα όπλα για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Η αλλαγή στρατηγικής και ο «εφιάλτης» των S-400

Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις - H επίσκεψη στις ΗΠΑ για τα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35.

Εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων η εθνική αντιπροσωπεία εγκρίνει νέο εξοπλιστικό πακέτο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά όπλα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις.  

ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Όπως αναφέρει ο Σταύρος Ιωαννίδης πρόκειται για 60 αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon. Το βεληνεκές ξεπερνάει α 270 χιλιόμετρα. Αυτό δείχνει μια αλλαγή στρατηγικής, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται πλέον στις επιχειρήσεις κατά εχθρικών στόλων. 

ΠΩΣ "ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ" ΑΙΓΑΙΟ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 145 αεροσκάφη ικανά να φέρουν αντιπλοϊκούς πυραύλους (τα Rafale με τους Exocet και τα F-16 με τους Harpoon)  

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ F16 ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Σημειώνεται ότι θα αναβαθμιστούν και 38 αεροσκάφη F-16 Block 50, δηλαδή θα γίνουν σύγχρονα σχεδόν όσο τα F-16 Viper, ενώ θα προμηθευθούμε και πυραύλους αντιραντάρ HARM που είναι ο «εφιάλτης» των S-400, καθώς κατευθύνονται στα ραντάρ τους.

Παράλληλα, μέσα στον Ιούλιο, η πολιτική αλλά και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας  θα μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν πολύ σημαντικές συναντήσεις, αλλά θα δουν και το εργοστάσιο που κατασκευάζονται τα F-35, μεταφέροντας το ελληνικό αίτημα για αγορά μιας μοίρας των υπερσύγχρονων  μαχητικών. 
 

Πηγή: skai.gr