Ρωσία: Άνδρας πυροβόλησε στρατιωτικό επίτροπο για να μην πάει στο ουκρανικό μέτωπο – Βίντεο

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο 25χρνος δράστης πυροβολεί και δολοφονεί τον υπεύθυνο για την στρατολόγηση στρατιωτικό επίτροπο Αλεξάντερ Ελισέγεφ σχεδόν εξ επαφής. 

Πολύχρονη φυλάκιση αντί του ουκρανικού μετώπου φαίνεται να επέλεξε ένας 25χρονος στην πόλη Ουστ-Ιλίμσκ στο Ιρκούτσκ. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ο 25χρνος δράστης φέρεται να πυροβολεί τον υπεύθυνο για την στρατολόγηση στρατιωτικό επίτροπο Αλεξάντερ Ελισέγεφ σχεδόν εξ επαφής.

Ρωσία

Αμέσως μετά στην αίθουσα "κινητοποίησης" επικρατεί πανικός. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο Ρουσλάν Ζίνιν, γεννηθείς το 1997, συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Πούτιν για "μερική επιστράτευση" και δολοφόνησε τον αξιωματούχο. Οι Ρώσοι αποκαλούν τη "μερική κινητοποίηση" ή "μερική επιστράτευση" "ταφοποίηση" ή "ταφοστράτευση". 

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν ο ρώσος αξιωματούχος ήταν όντως νεκρός, ενώ ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ιρκούτσκ Ιγκόρ Κόμπζεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως ο επικεφαλής του στρατολογικού κέντρου, βρίσκεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ο δράστης των πυροβολισμών έχει συλληφθεί «και οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί».

«Ντρέπομαι που συνέβη κάτι τέτοιο σε μια στιγμή που οφείλουμε αντίθετα να είμαστε ενωμένοι και να μην πολεμάμε ο ένας με τον άλλο, αλλά εναντίον των πραγματικών απειλών», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Κέντρα στρατολογίας έχουν δεχθεί επιθέσεις αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και την Κυριακή κατά του μέτρου της "μερικής επιστράτευσης". Μετά τις διαδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, οι οποίες είχαν σαν συνέπεια περίπου 2.000 συλλήψεις, στο Νταγκεστάν, πόλη στα σύνορα της Ρωσίας με Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στην επιστράτευση, με αποτέλεσμα ξυλοδαρμούς μεταξύ πολιτών και των αρχών. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας

Πηγή: skai.gr