Αποδοκιμασία στην κάλπη: Ο Λουίτζι ντι Μάιο δεν επανεξελέγη στις ιταλικές εκλογές  

Ο υποψήφιος του M5S, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει σαφές προβάδισμα με 40,5% των ψήφων μέχρι στιγμής.

Αποδοκιμασία στην κάλπη για τον Λουίτζι ντι Μάιο. Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που είδαν το φως στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης

Ο Ντι Μάιο, πρώην ηγέτης του λαϊκιστικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) ο οποίος άφησε το M5S για να σχηματίσει το κόμμα IC (Προσωπική Δέσμευση - επίσης γνωστό ως Μαζί για το Μέλλον - IpF) τον Ιούνιο, έχει συγκεντρώσει 24,3% των ψήφων στα 403 από 440 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας της Νάπολης Φουοριγκρότα όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Το κόμμα του ντι Μάιο δεν καταφέρνει να μπει στο κοινοβούλιο έχοντας συγκεντρώσει λιγότερο από 1% των ψήφων.

Ο υποψήφιος του M5S, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, έχει σαφές προβάδισμα με 40,5% των ψήφων μέχρι στιγμής.

Η κεντροδεξιά υποψήφια Μαρία Ρόσι έρχεται τρίτη με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

Ο συνασπισμός των κομμάτων Μελόνι, Σαλβίνι, Μπερλουσκόνι, συγκεντρώνει περί το 43% των ψήφων και αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, τόσο στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία.

Πηγή: skai.gr