Νταγκεστάν: Σοβαρά επεισόδια κατά της επιστράτευσης για την Ουκρανία – Δείτε βίντεο

Στη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν διστάζουν να χτυπήσουν και γυναίκες. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και την Κυριακή κατά του μέτρου της «μερικής επιστράτευσης» που αποφάσισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μετά τις διαδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, οι οποίες είχαν σαν συνέπεια περίπου 2.000 συλλήψεις, στο Νταγκεστάν, πόλη στα σύνορα της Ρωσίας με Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, οι κάτοικοι αντέδρασαν έντονα στην επιστράτευση, με αποτέλεσμα ξυλοδαρμούς μεταξύ πολιτών και των αρχών. Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας. 

Σύμφωνα βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά μέσα, την Κυριακή πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους του Νταγκεστάν για να διαδηλώσουν κατά της επιστράτευσης «με το ζόρι». Στη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν διστάζουν να χτυπήσουν και γυναίκες.

Το Νταγκεστάν έχει ήδη πληρώσει βαρύ ανθρώπινο τίμημα κατά τη διάρκεια του επτάμηνου πολέμου. Σύμφωνα με καταμέτρηση της ρωσικής υπηρεσίας του BBC, τουλάχιστον 301 στρατιώτες από το Νταγκεστάν έχουν σκοτωθεί - οι περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ρωσική περιοχή και πάνω από 10 φορές ο αριθμός των θανάτων από τη Μόσχα, η οποία έχει πέντε φορές μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία κατά των διαδηλώσεων και είναι σπάνιες εκτός μεγάλων πόλεων.


 

Πηγή: skai.gr