Στη Λευκορωσία ο Αμπράμοβιτς για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας σύμφωνα με δημοσιεύματα

Στη Λευκορωσία φέρεται να βρίσκεται ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ουκρανίας, ώστε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να σταματήσει ο πόλεμος των δύο χωρών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Jerusalem Post, οι Ουκρανοί ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και αποδεχόμενος αυτή την πρόσκληση, ταξίδεψε στη Λευκορωσία, όπου είναι το κέντρο των εξελίξεων.

Ο Αμπράμοβιτς έχει στενούς δεσμούς με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ουκρανία και τη Ρωσία, με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Γέβγεν Κόρνιτσουκ να μην επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Αμπράμοβιτς στις συνομιλίες, αλλά είπε ότι «εκτιμούμε όποιον μπορεί να βοηθήσει, εάν έχει αρκετή επιρροή».

Ένας εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δεν σχολίασε τις αναφορές ότι βρισκόταν στη Λευκορωσία, αλλά επιβεβαίωσε ότι πράγματι τον προσέγγισαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η ουκρανική πλευρά επικοινώνησε με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για υποστήριξη στην επίτευξη ειρηνικής λύσης και ότι από τότε προσπαθεί να βοηθήσει. Λαμβάνοντας υπόψη τι διακυβεύεται, θα ζητούσαμε κατανόηση για το γιατί δεν έχουμε σχολιάσει ούτε την κατάσταση αυτή καθ’ αυτή ούτε τη συμμετοχή του», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: sport-fm.gr