«Η Νταϊάνα θα ήταν ζωντανή αν ήμουν εκεί» - Τι υποστηρίζει πρώην σωματοφύλακας για το μοιραίο δυστύχημα

Ο πρώην επικεφαλής της Βασιλικής Προστασίας στη Μητροπολιτική Αστυνομία με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από το τραγικό τροχαίο, δήλωσε ότι είχε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την επίσκεψη της πριγκίπισσας στη Γαλλία

Ακριβώς 25 χρόνια μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή της η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Με αφορμή τη μοιραία εκείνη ημέρα της 31ης Αυγούστου, πρώην επικεφαλής της Βασιλικής Προστασίας στη Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ήταν ακόμα ζωντανή σήμερα αν ήταν υπεύθυνος για την ασφάλειά της τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα.

Ο Ντάι Ντέιβις διορίστηκε Διοικητής Επιχειρησιακής Μονάδας υπεύθυνος για τη Βασιλική Προστασία για τη Βασίλισσα και τη Βασιλική Οικογένεια το 1995 και συνεργάστηκε στενά με την πριγκίπισσα Νταϊάνα πριν από το θάνατό της.

Μιλώντας στο GB News Breakfast σήμερα,  είπε ότι είχε εκφράσει «σοβαρές ανησυχίες» για το δρομολόγιο του ταξιδιού της Νταϊάνα στη Γαλλία και ότι η πριγκίπισσα θα ήταν ακόμα ζωντανή σήμερα αν οι αξιωματικοί του βρίσκονταν στο Παρίσι.

Το νήμα της ζωής της πριγκίπισσας κόπηκε απότομα στα 36 της όταν η Mercedes στην οποία επέβαινε εκείνη και ο φίλος της Ντόντι Φαγιέντ συγκρούστηκε με μια κολόνα στην υπόγεια διάβαση της Άλμα του Παρισιού κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, όπου το ζευγάρι προσπάθησε να αποφύγει τους παπαράτσι.

«Υπάρχουν πολλές σκέψεις που περνούν από το μυαλό μου καθώς πλησιάζουμε στην επέτειο. Το πρώτο είναι ότι αν οι αξιωματικοί μου την πρόσεχαν στο Παρίσι, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάι.

Και συνέχισε: «Μακάρι να μπορούσα να πω πολλά περισσότερα για τις δικές μου σκέψεις και τις δικές μου συμβουλές προς τη βασιλική οικογένεια πριν πάει στην οικογένεια Φαγιέντ για τις διακοπές της, αλλά δεν μπορώ».

Όπως είπε είχε εκφράσει την ανησυχία του στη βασιλική οικογένεια μέσω του ιδιωτικού γραμματέα της βασίλισσας, για το ταξίδι της Νταϊάνα στη Γαλλία. «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί έχουν περάσει χρόνια, αλλά είχα σοβαρές ανησυχίες για τι θα συνέβαινε εκεί, αλλά όλα αυτά τώρα είναι στην ιστορία», είπε.

«Πρέπει να πω ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το μοιραίο αν είχαν φορεθεί ζώνες ασφαλείας», είπε ο πρώην επικεφαλής της Βασιλικής Προστασίας, απορρίπτοντας κάθε θεωρία συνωμοσίας.

Πηγή: DAILY MAIL