Πρεσβευτής Ρωσίας στη Βρετανία: «Κατασκεύασμα» οι ισχυρισμοί για εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα

Να αποδομήσει πλήρως τις κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας περί εγκλημάτων πολέμου στην Μπούκα, επιχείρησε ο πρεσβευτής της Μόσχας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αντρέι Κέλιν, μιλώντας στο BBC.

«Ο δήμαρχος της Μπούκα στην αρχική του δήλωση επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έφυγαν, όλα είναι καθαρά και ήρεμα, η πόλη σε κανονική κατάσταση. Τίποτα δεν συμβαίνει, δεν υπάρχουν πτώματα στο δρόμο», είπε ο Κέλιν.

Όταν ρωτήθηκε για τις εικόνες που είδε όλη η υφήλιος, με τα πτώματα πεταμένα στους δρόμους, ο Ρώσος διπλωμάτης απάντησε: «Κατά την άποψή μας είναι μια κατασκευή. Χρησιμοποιείται απλώς για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων».

Ο Κέλιν επανέλαβε τη ρητορική της Μόσχας περί «περιορισμένης ισχύος στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», τονίζοντας: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι δική μας ιδέα να σκοτώνουμε αμάχους».

Ο Ρώσος διπλωμάτης συνέχισε λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει πολύ αυστηρές διατάξεις για τη χρήση τους και προβλέπεται η χρήση τους «κυρίως όταν η ύπαρξη του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο». «Δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα επιχείρηση», πρόσθεσε.


 

Πηγή: skai.gr