Νετανιάχου: «Πράσινο φως» για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από Αίγυπτο

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να εισέλθουν προμήθειες στη Γάζα από το έδαφός του έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

Το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Γάζα από την Αίγυπτο, σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να εισέλθουν προμήθειες στη Γάζα από το έδαφός του έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει όλους τους ομήρους.

«Υπό το φως της απαίτησης του Προέδρου Μπάιντεν, το Ισραήλ δεν θα εμποδίσει τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας, εφόσον αυτές αποτελούνται από νερό, τρόφιμα και φάρμακα για τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Λωρίδα της Γάζας και όσο η βοήθεια δεν φτάνει στη Χαμάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η δήλωση έρχεται λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι το Τελ Αβίβ συμφώνησε να επιτρέψει βοήθεια στη Γάζα, με την επισήμανση ότι θα γίνουν επιθεωρήσεις για να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειες δεν θα εκτραπούν ή θα κλαπούν από τη Χαμάς.
 

Πηγή: skai.gr