Πούτιν: «Σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας» τα χτυπήματα του Κιέβου σε ρωσικές κατοικίες

"(Ο ρωσικός στρατός) χτυπά το ουκρανικό έδαφος, αλλά με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και συγκεκριμένα στρατιωτικές υποδομές ή αποθήκες πυρομαχικών"

Το Κίεβο επέλεξε τον δρόμο του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών με επιθέσεις σε αστικές εγκαταστάσεις, κάτι που είναι σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας, υποστήριξε  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τις επιθέσεις με drones την Τρίτη το πρωί στη Μόσχα. 

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ε ότι κατά τη διάρκεια της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» (εισβολή στην Ουκρανία)  η Ρωσία χτύπησε το ουκρανικό έδαφος, αλλά μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. «Η Ρωσία αναγκάστηκε να απαντήσει στον πόλεμο που εξαπέλυσε το ουκρανικό καθεστώς στο Ντονμπάς. (Εμείς) αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε ξεκινώντας μια ‘’ειδική στρατιωτική επιχείρηση’’. (Ο ρωσικός στρατός) χτυπά το ουκρανικό έδαφος, αλλά με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και συγκεκριμένα στρατιωτικές υποδομές ή αποθήκες πυρομαχικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο  αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Ο Πούτιν τόνισε ότι «σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο – (το δρόμο) να προσπαθεί να εκφοβίσει τη Ρωσία, να εκφοβίσει Ρώσους πολίτες και να επιτεθεί σε κτίρια κατοικιών». «Αυτό, φυσικά, είναι ένα σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με το TASS.

Οχτώ drones στόχευσαν τη ρωσική πρωτεύουσα και πέντε καταρρίφθηκαν από πυραυλικά συστήματα Pantsir-S, ενώ τρία εξουδετερώθηκαν ηλεκτρονικά. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτίρια και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να λάβει τα πιο «αυστηρά μέτρα» ως απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πηγή: skai.gr