«Ο Πούτιν έλαβε επείγουσα ιατρική βοήθεια, αρρώστησε ενώ μιλούσε με αρχηγούς του στρατού» λέει πηγή του Κρεμλίνου

Η ετήσια καθιερωμένη επικοινωνία του πρόεδρου της Ρωσίας με πολίτες αναβλήθηκε επ’ αόριστον

«Ο Πούτιν έλαβε επείγουσα ιατρική βοήθεια, αρρώστησε ενώ μιλούσε με αρχηγούς του στρατού» αναφέρει κανάλι του Telegram επικαλούμενο «πηγές του Κρεμλίνου».  

Σημειώνεται ότι η πληροφορία αυτή, παρότι δεν έχει επαληθευτεί, έρχεται αφότου η ετήσια καθιερωμένη επικοινωνία του πρόεδρου της Ρωσίας με απλούς πολίτες - απαντά σε ερωτήσεις για πολλές ώρες - αναβλήθηκε χωρίς να έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία.  

Οι φήμες για την επιδείνωση της υγείας του Πούτιν έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες. 

Γιατροί φέρονται να συμβούλεψαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μην κάνει καμία εκτεταμένη δημόσια εμφάνιση αφότου αρρώστησε εν μέσω συζητήσεων με τους αρχηγούς του στρατού του, ισχυρίστηκε ένας υποτιθέμενος γνώστης των τεκταινομένων πίσω από τα τείχη του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος ένιωσε «οξεία αδιαθεσία, αδυναμία και ζάλη», ενώ σηκωνόταν από το γραφείο του μετά από πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με συμβούλους και στρατιωτικούς ηγέτες, ανέφερε την Πέμπτη το κανάλι General SVR στο Telegram. 

«Ο πρόεδρος χρειαζόταν επείγουσα ιατρική βοήθεια», ισχυρίστηκε το κανάλι που επιμένει ότι έχει πηγές στο Κρεμλίνο και έχει αναφερθεί επανειλημμένα στα υποτιθέμενα ιατρικά προβλήματα του Πούτιν, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της νόσου του Πάρκινσον. 

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο στα οποία ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται πρησμένος, ενώ άλλα πλάνα τον έδειχναν να εμφανίζει τρέμουλο στα πόδια και να μην περπατά καλά. 

Στα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδεύεται από έναν υπάλληλο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO), ο οποίος είναι επιφορτισμένος με το να συλλέγει τα κόπρανα και τα ούρα του αρχηγού του κράτους, αναφέρει στο μεταξύ δημοσίευμα του Γάλλου δημοσιογράφου Ρεζίς Ζαντέ και του Ρώσου δημοσιογράφου ερευνητικής δημοσιογραφίας του ιστότοπου «Proekt» Μιχαήλ Ρούμπιν στην ιστοσελίδα του Paris Match.

Στο σωματοφύλακα του Πούτιν, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων είχε ανατεθεί να συλλέγει τα κόπρανα και τα ούρα του προέδρου, να τα πακετάρει και στην συνέχεια να τα στέλνει στην Ρωσία με ειδική βαλίτσα. Οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πούτιν.

Πρόσφατα ο ιστότοπος «Proekt» είχε ανακαλύψει ότι κατά την διάρκεια των επισκέψεων του Πούτιν στο Σότσι από το 2016 έως το 2020 τον συνόδευε ομάδα γιατρών από την Κεντρικό κλινικό νοσοκομείο που υπάγεται στην διεύθυνση της προεδρίας. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές ο Πούτιν υποβλήθηκε «είτε σε επέμβαση, είτε σε σοβαρό χειρουργείο, το πιθανότερο στην περιοχή της πλάτης του», για αυτό και το 2016 υπήρχε πάντα μαζί του ένας φυσικοθεραπευτής και μια ομάδα νευροχειρουργών.

Πηγή: skai.gr