Πούτιν: Η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη»

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε  ότι οι ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν σκοπό να σταματήσουν έναν «πόλεμο» που μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια

Επίσκεψη σε εργοστάσιο κατασκευής όπλων στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποίησε σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη».

«Όσον αφορά την επίτευξη του τελικού αποτελέσματος και τη νίκη που είναι αναπόφευκτη, συμβάλουν πολλά πράγματα ... Είναι η ενότητα και η συνοχή του ρωσικού και πολυεθνικού ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των μαχητών μας ... και φυσικά το έργο του στρατιωτικοβιομηχανικού συγκροτήματος και των εργοστασίων σαν το δικό σου και ανθρώπους σαν εσάς. Η νίκη είναι σίγουρη, δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό» ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στους εργαζομένους του εργοστασίου.

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν σκοπό να σταματήσουν έναν «πόλεμο» που μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια. Όπως είπε η Ρωσία επιδιώκει εδώ και καιρό να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπου αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα μάχονται με τις ουκρανικές δυνάμεις από το 2014.

«Μεγάλης κλίμακας μαχητικές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν βαρέα όπλα, πυροβολικό, τανκς και αεροσκάφη δεν έχουν σταματήσει στο Ντονμπάς από το 2014. Το μόνο που κάνουμε σήμερα, ως μέρος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι το νόημα της λειτουργίας μας - η προστασία των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους ήταν απαραίτητη για την προστασία των Ρωσόφωνων και τη διεξαγωγή «αποστρατιωτικοποίησης» και «απεναζικοποίησης» της Ουκρανίας για να αποτραπεί η απειλή της Ρωσίας.

Αναφερόμενος επίσης στη ρωσική οικονομία είπε ότι «η πραγματική δυναμική αποδείχθηκε ότι είναι καλύτερη από ό,τι προβλέπουν πολλοί ειδικοί. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, το ΑΕΠ της Ρωσίας την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 μειώθηκε αλλά ‘μόνο’ κατά 2,1%,». «Ορισμένοι ειδικοί στη χώρα μας, για να μην αναφέρω τους ξένους, προέβλεψαν μείωση κατά 10% και 15% ή ακόμη 20%. Για το έτος ως σύνολο, αναμένεται να μειωθεί κατά 2,5%», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr