Πούτιν: Η Δύση έβαλε πρόεδρο της Ουκρανίας τον εβραϊκής καταγωγής Ζελένσκι για να συγκαλύψουν τον ναζισμό

Η Μόσχα, αιτιολογώντας την εισβολή της στην Ουκρανία κατηγορεί την ουκρανική ηγεσία ότι είναι νεοναζί που επιδιώκει μια γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας

Δυτικές δυνάμεις τοποθέτησαν τον εβραϊκής καταγωγής Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην προεδρία της Ουκρανίας για να συγκαλύψουν τον εκθειασμό του ναζισμού, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μόσχα, αιτιολογώντας την εισβολή της στην Ουκρανία - μια εισβολή την οποία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» - κατηγορεί την ουκρανική ηγεσία ότι είναι νεοναζί που επιδιώκει μια «γενοκτονία» του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας, έναν ισχυρισμό που τόσο το Κίεβο, όσο και δυτικές χώρες απορρίπτουν ως αβάσιμο πρόσχημα για τον πόλεμο που διεξάγει η Μόσχα ενάντια στον γείτονά της.

Ο Πούτιν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις απαντώντας σε ερώτηση του Ρώσου δημοσιογράφου Πάβελ Ζάουμπιν και τα σχόλιά του προβλήθηκαν στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος έχει αναφέρει ότι ορισμένοι από τους αδελφούς του παππού του σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, έχει επανειλημμένα απορρίψει ως ψευδείς τις ρωσικές κατηγορίες πως υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ