O Πούτιν σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά τα δημοψηφίσματα προσάρτησης σε Ντονμπάς και Χερσώνα

Αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινώσει το πλάνο των επόμενων κινήσεών του στο μέτωπο της Ουκρανίας

Διάγγελμα για τα δημοψηφίσματα προσάρτησης των κατεκτημένων εδαφών στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της ρωσικής δημοκρατίας να κάνει αποδεκτό το όποιο αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων σε Ντονμπάς και Χερσώνα, προχωρώντας στην προσάρτηση των περιοχών, όπως ακριβώς συνέβη και με την Κριμαία.

Αναλυτές δεν αποκλείουν μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος να ανακοινώσει το πλάνο των επόμενων κινήσεών του στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος αναζητεί έναν τρόπο να σημάνει τη λήξη της στρατιωτικής επιχείρησης το συντομότερο δυνατόν.

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου τα δημοψηφίσματα

Οι αρχές της Χερσώνας αποφάσισαν να δημοψήφισμα για την προσάρτηση στη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη στο κανάλι του στο Telegram ο Βλαντιμίρ Σάλντο, επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής.

«Έχοντας εξετάσει τις εκκλήσεις των δημόσιων οργανισμών και των κατοίκων της περιοχής, η ηγεσία της διοίκησης της Περιφέρειας της Χερσώνας αποφάσισε να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα δεχτεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και η περιοχή της Χερσώνας θα είναι μέρος της Ρωσίας, καθιστώντας πλήρες υποκείμενο του ενιαίου κράτους», έγραψε ο Σάλντο.

Την ίδια ώρα, οι φιλορωσικές αρχές στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία -  που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας - ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα διεξαγάγουν δημοψηφίσματα για την ένωση με τη Ρωσία από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κιέβου, σε μια σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Πηγή: skai.gr