POLITICO: Ζωγράφισαν το αστέρι του Δαβίδ σε σπίτια Εβραίων με εντολή Ρώσου - Δύο συλλήψεις στο Παρίσι

Για την επίθεση συνελήφθησαν δύο Μολδαβοί υπήκοοι, οι οποίοι παραδέχθηκαν την πράξη τους 

Δύο Μολδαβοί υπήκοοι συνελήφθησαν στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, αφού παραδέχθηκαν ότι με εντολή αγνώστου προσώπου από τη Ρωσία σχεδίασαν τα αστέρια του Δαβίδ σε εβραϊκά σπίτια και επιχειρήσεις, είπε η εισαγγελία του Παρισιού στο POLITICO.

Σύμφωνα με τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 «ένα άτομο στη Ρωσία» έδωσε εντολές στον 33χρονο άνδρα και την 29χρονη γυναίκα να προβούν σε αυτές τις πράξεις.

Οι δύο, οι οποίοι δεν έχουν αναγνωριστεί δημόσια, συνελήφθησαν για «υλικές ζημιές» που σχετίζονται με «καταγωγή, φυλή, εθνικότητα ή θρησκεία», έπειτα από καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα να «σχεδιάζουν ένα μπλε αστέρι» σε έναν τοίχο, δήλωσε η εισαγγελία του Παρισιού. Το γραφείο πρόσθεσε ότι οι νομικές διαδικασίες εναντίον του ζευγαριού περατώθηκαν «λόγω κύρωσης άλλης φύσης», δηλαδή την «απέλασή» τους από τη χώρα.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, βρίσκονταν στη χώρα χωρίς νόμιμη άδεια και μεταφέρθηκαν σε κέντρο διοικητικής κράτησης.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δημοσίευσε την Τρίτη ένα βίντεο στο X, πρώην Twitter, στο οποίο δεσμεύτηκε ότι θα καταδικαστούν όσοι κατηγορούνται για αντισημιτισμό στη Γαλλία, λέγοντας: «Τίποτα δεν δικαιολογεί το μίσος και τη βία».

«Είναι καθήκον της χώρας μας να το καταπολεμήσει αυτό. Είναι καθήκον της δημοκρατίας να προστατεύει όλους τους Εβραίους της Γαλλίας», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr