Κλείσιμο

«Party Hard»: Βρετανοί βουλευτές ταξιδεύουν στο εξωτερικό για σεξοτουρισμό με έξοδα του δημοσίου λέει το Politico

Ένας πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, σήμερα μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε από τους οικοδεσπότες του οδηγίες για τον… πλησιέστερο οίκο ανοχής όταν ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ασία

Ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές εκμεταλλεύονται τη θέση τους και χρησιμοποιούν τα κοινοβουλευτικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για… σεξουαλικό τουρισμό και για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με συναδέλφους τους, διπλωματικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο POLITICO.

Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Ένας πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, σήμερα μέλος της Βουλής των Λόρδων, ζήτησε από τους οικοδεσπότες του οδηγίες για τον… πλησιέστερο οίκο ανοχής όταν ταξίδεψε στη Νοτιοανατολική Ασία σε μια επίσκεψη με μια διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα (APPG), σύμφωνα με άλλο βουλευτή που ήταν παρών.

Ένας άλλος βουλευτής των Τόρις, και πρώην υπουργός, δεν… πήγε πουθενά, παρότι οι συνάδελφοί του επέστρεψαν στη Βρετανία προκειμένου έδειχνε «ενδιαφέρον για [τοπικές] γυναίκες», είπαν δύο πρώην συνάδελφοί του.

«Έδειχνε ενδιαφέρον για όμορφα νεαρά κορίτσια», είπε ένας Βρετανός βουλευτής. «Συνήθως παρέμενε μετά από αυτές τις επισκέψεις και συνδέθηκε με νεαρές γυναίκες στο εν λόγω μέρος».

Ένας άλλος ανώτερος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έδειχνε συμπάθεια για «κορίτσια από τη Ρωσία» κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό, σύμφωνα με ξένο διπλωμάτη, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αισθάνονταν ανίκανοι να παρέμβουν επειδή ανησυχούσαν «για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Γουέστμινστερ».

Ως μέρος μιας συνεχιζόμενης έρευνας, το POLITICO μίλησε με περισσότερους από 12 κυβερνητικούς αξιωματούχους και νομοθέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό που επαλήθευσαν τις αναφορές για κακή συμπεριφορά (σεξ, υπερκατανάλωση αλκοόλ) από ορισμένους συναδέλφους τους σε τέτοια ταξίδια.

Πολλοί βουλευτές υποστήριξαν ότι ενώ ορισμένοι συνάδελφοι επεδείκνυαν γνήσιο ενδιαφέρον για τη βελτίωση των σχέσεων με αυτές τις χώρες, ωστόσο άλλοι αντιμετώπιζαν τα ταξίδια αυτά με λογική «πάρτι». 

Πράγματι, τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο POLITICO ότι ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές είχαν λάβει μέρος σε πάρτι που οργανώνονταν από διπλωματικούς αντιπροσώπους στα οποία «προμηθεύονταν» νεαρούς άνδρες και γυναίκες με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα.
 

Πηγή: politico.eu