Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στα σύνορα Ουκρανίας - Λευκορωσίας

Τη συμφωνία με τη Ρωσία για διεξαγωγή διαπραγματεύσεων στα σύνορα Ουκρανίας - Λευκορωσίας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ενώ εξέπνεεε το τελεσίγραφο της Μόσχας. 

Σε δήλωση από το γραφείο του ο κ. Ζελένσκι αποσαφήνισε ότι οι δύο αντιπροσωπείες θα συναντηθούν "χωρίς προϋποθέσεις" κοντά στον ποταμό Πρίπιατ. 

Η εξέλιξη ήρθε αφότου ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επικοίνωνησε με τον κ. Ζελένσκι το απόγευμα.

"Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στη Λευκορωσική επικράτεια παραμένουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, των συνομιλιών και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού έθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τις πυρηνικές δυνάμεις, μετά τις "επιθετικές δηλώσεις" των χωρών του ΝΑΤΟ και τις "σκληρές κυρώσεις" που επέβαλαν στη Ρωσία, όπως αναφέρει το Reuters.

Πρόσκληση στον Ουκρανό πρόεδρο για συνάντηση αξιωματούχων των δύο πλευρών στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας απήθυνε νωρίτερα το Κρεμλίνο αναφέροντας ότι η αντιπροσωπεία του είναι έτοιμη να συναντηθεί με Ουκρανούς αξιωματούχους. Με τη διορία των Ρώσων προς τους Ουκρανούς να λήγει στις 16.00 (ώρα Ελλάδας). Ναι σε συνομιλίες αλλά όχι στη Λευκορωσία ήταν νωρίτερα η απάντηση Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr