Ζελένσκι σε Πούτιν: Κάτσε μαζί μου, μίλα μου, μη με κρατήσεις στα 30 μέτρα δεν... δαγκώνω

Ξέσπασε για άλλη μια φορά κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν καταλαμβάνει ξένα εδάφη, κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος ή να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

«Είμαι ο γείτονάς σου, δεν χρειάζεται να με κρατήσεις στα 30 μέτρα δεν δαγκώνω» δήλωσε δηκτικά, μια αναφορά στο περίφημο μεγάλο τραπέζι του προέδρου της Ρωσίας. 

Απαντώντας στην ερώτηση ξένων δημοσιογράφων εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να «παράσχει οποιεσδήποτε εγγυήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία», ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία δεν απειλεί ούτε επιτίθεται σε κανέναν. 

«Εγγυήσεις για ποιο πράγμα; Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία, δεν πρόκειται να της επιτεθούμε. Τι εγγύηση; Είμαστε στο ΝΑΤΟ; Όχι, δεν είμαστε. Έχουμε πυρηνικά όπλα; Όχι, δεν έχουμε. Τι να πω; Σε ποιον να δώσω κάτι; Τι να δώσω, Θεέ μου; Τι θέλεις από εμάς; Φύγε από τη γη μας. Αν δεν θες να φύγεις τώρα, κάτσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχω χρόνο. Κάτσε μαζί μου, αλλά όχι στα 30 μέτρα, όπως με τον Μακρόν, τον Σολτς κ.λπ. Είμαι ο γείτονάς σου, δεν χρειάζεται να με κρατήσεις στα 30 μέτρα δεν δαγκώνω είμαι κανονικός άνθρωπος κάτσε μαζί μου μίλα μου, τι φοβάσαι δεν απειλούμε κανέναν δεν είμαστε τρομοκράτες δεν αρπάζουμε τράπεζες και δεν αρπάζουμε ξένες χώρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι, μιλώντας σε εκπροσώπους δυτικών μέσων ενημέρωσης την Πέμπτη.  

Χωρίς ουσιαστική πρόοδο ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων των αντιπροσωπειών Μόσχας και Κιέβου στη Λευκορωσία. Συμφωνήθηκε μόνο η διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους αμάχους ανακοίνωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέφσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του. Ο τρίτος γύρος αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Έκτακτο διάγγελμα πραγματοποίησε νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως τόνισε το πλάνο της «επιχείρησης», όπως αποκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία, προχωράει βάσει σχεδίου: «Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία», δήλωσε και προσθέτει πως «κανείς δεν θα μας απείλήσει».

Πηγή: skai.gr