Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό τελεσίγραφο για την παράδοση της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό τελεσίγραφο για την παράδοση της Μαριούπολης

Διορία για την παράδοση της πολιορκούμενης Μαριούπουλης έδωσε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία καλείται να δώσει την απάντησή της για παράδοση της πόλης μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το παραπάνω γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria.

Η Ρωσία κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα τους στην πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, όπου η Μόσχα δηλώνει ότι εκτυλίσσεται "τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή", στην ανατολική Ουκρανία.

"Καταθέστε τα όπλα σας", δήλωσε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Μια τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή είναι σε εξέλιξη", δήλωσε ο Μιζίντσεφ. "Όλοι όσοι καταθέτουν τα όπλα τους έχουν εγγυημένη ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη".

Ο αντιστράτηγος Μιζίντσεφ δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη Μαριούπολη στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαρτίου.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά, δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρουτης Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

Υπενθυμίζεται πως οι τοπικές αρχές της ρημαγμένης ουκρανικής πόλης κατήγγειλαν ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρπαγεί από τις ρωσικές δυνάμεις και μεταφερθεί στην Ρωσία.

«Την τελευταία εβδομάδα, πολλές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί βιαίως σε ρωσικό έδαφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων έχουν μεταδώσει ότι λεωφορεία μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκαλεί πρόσφυγες από την Μαριούπολη τις τελευταίες ημέρες.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κίεβο.

Πηγή: skai.gr