Στην λίστα κυρώσεων της ΕΕ ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριέλαβε σήμερα Τρίτη στην μαύρη λίστα των κυρώσεων τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς και άλλους ολιγάρχες σε ένα νέο γύρο κυρώσεων που επιβάλλονται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις απαγορεύουν επίσης συναλλαγές με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες Rosneft, Transneft και Gazprom Neft εξαιρώντας εκείνες που σχετίζονται με ορυκτά καύσιμα και άλλες πρώτες ύλες, αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

To όνομα του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνεται στο τέταρτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία για όσους Ρώσους υπερπλούσιους θεωρούνται ότι συνδέονται με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα μετρητά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον παγώσει.

Οι μετοχές του στο χρηματιστήριο του Λονδίνου δεν μπορούν να πουληθούν, δεν μπορεί να πληρώσει μερίσματα, και ούτε να επωφεληθεί από την προγραμματισμένη πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea, έναντι 3 δισεκατομμυρίων λιρών. Του έχει επίσης απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: skai.gr