17η ημέρα πολέμου στην Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Κίεβο- Βομβαρδισμός νοσοκομείου- Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Συνεχίζεται για 17η μέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν πιο κοντά στο Κίεβο και εντείνουν την επίθεσή τους σε άλλες βασικές πόλεις της χώρας. 

Τα στρατεύματα του Πούτιν επέκτεισαν την επίθεσή τους στα δυτικά της Ουκρανίας για πρώτη φορά την Παρασκευή, με επιδρομές να στοχεύουν στρατιωτικά αεροδρόμια. Στα ανατολικά, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η πόλη Volnovakha έχει περιέλθει στις ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Η νότια πόλη Χερσώνα φαίνεται να έχει καταληφθεί, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες άμυνας.

Η Μαριούπολη, το Νικολάεφ και η Σάμη βρίσκονται επίσης υπό συνεχή ρωσική επίθεση. Την Παρασκευή, μεγάλες πόλεις όπως το Ντνίπρο, το Λούτσκ και το Τσερνίχιβ χτυπήθηκαν από πυραύλους, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Τα χτυπήματα έπληξαν πολιτικά κτίρια, όπως ένα σχολείο, πολυκατοικίες, ένα εργοστάσιο παπουτσιών, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μια βιβλιοθήκη.

Πηγή: skai.gr