Κίεβο: Οι ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση μόλις 4 χλμ από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης

Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια (NPP), τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom. 

"Ο εχθρός έχει πλησιάσει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια σε απόσταση 4 χιλιομέτρων. Η χερσαία άμυνα δίνει μια ηρωική μάχη", αναφέρεται στο κανάλι της εταιρείας στο Telegram. 

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ, Νμίτρο Ορλόφ ανέφερε ότι είχε ξεκινήσει μια μάχη σε ένα σημείο ελέγχου που εξοπλίστηκε από κατοίκους στο δρόμο προς την πόλη. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού από ρωσικά στρατεύματα, και ξέσπασε πυρκαγιά. 

Την Τετάρτη, περισσότεροι από 22.000 κάτοικοι της πόλης και υπάλληλοι του NPP Ζαπορίζια διαδήλωσαν κατά τις ρωσικής εισβολής στο Ενερχοντάρ. 

Τρεις όρους θέτει στο μεταξύ η ουκρανική αντιπροσωπεία στη ρωσική στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη, τη στιγμή που ο Βλαντίμιρ Πούτιν διεμήνυσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο. 
 

Πηγή: skai.gr