Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας - Στη λίστα ο Μαλοφέγιεφ που επένδυσε και στην Ελλάδα

Νέο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το CNN αυτή τη φορά στοχεύονται μια εμπορική τράπεζα και ένα παγκόσμιο δίκτυο περισσότερων από 40 ατόμων και οντοτήτων με το όνομα του Ρώσου ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ να ξεχωρίζει. Ο Μαλοφέγιεφ φέρεται να προωθούσε τη διάχυση της ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρώπη, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει το CNN σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τονίζει ότι επίσης στοχεύει «εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία εξόρυξης εικονικών νομισμάτων της Ρωσίας, η οποία φέρεται να είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο».

Επιπλέον, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι το συναρμόδιο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβάλλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας σε 635 Ρώσους υπηκόους που «εμπλέκονται στην καταστολή της διαφωνίας στη Ρωσία και στο εξωτερικό, που έχουν εμπλακεί σε δραστηριότητες που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και που έχουν εμπλακεί σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην φυλακές και χώρους ανεπίσημης κράτησης σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας». 

Τρεις Ρώσοι αξιωματούχοι θα αντιμετωπίσουν επίσης περιορισμούς έκδοσης βίζας «για συμμετοχή σε κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε 17 άτομα που είναι υπεύθυνα για την υπονόμευση της δημοκρατίας στη Λευκορωσία», πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πηγή: skai.gr