ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες εντός των επομένων ωρών

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να επιβάλει νέες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες και μέλη των οικογενειών τους, εντός των επομένων ωρών, ανέφεραν στο αμερικανικό δίκτυο CNN πηγές που γνωρίζουν το θέμα. 

Οι κυρώσεις αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές ανάλογες που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ολιγάρχες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δηλαδή ορισμένα από τα άτομα θα είναι τα ίδια, αν και δεν θα είναι πανομοιότυπες, σχολίασε αξιωματούχος.  

Το πακέτο των ΗΠΑ, ωστόσο, θα είναι πιο εκτεταμένο, καθώς θα περιλαμβάνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και για τα μέλη των οικογενειών των ολιγαρχών. 

Ο Μπάιντεν έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε ορισμένους κορυφαίους Ρώσους κοντά στο Κρεμλίνο, μαζί με τα ενήλικα παιδιά τους. Έχει δεσμευτεί να κυνηγήσει τα «παράνομα κέρδη» των Ρώσων ολιγαρχών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ, των πολυτελών διαμερισμάτων και των γιοτ τους. 

Ο Λευκός Οίκος σχολίασε ότι οι κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν σκοπό να ασκήσουν πιέσεις στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι η λίστα ονομάτων της Πέμπτης δεν θα είναι η τελευταία. 

«Ένας από τους μεγάλους παράγοντες που κοιτάμε είναι η εγγύτητα (των ολιγαρχών) με τον πρόεδρο Πούτιν», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ερωτηθείσα πώς επέλεξαν οι ΗΠΑ σε ποιον να επιβάλουν κυρώσεις. «Θέλουμε να νιώσουν την πίεση, θέλουμε οι άνθρωποι γύρω του να νιώσουν την πίεση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Πηγή: cnn.com