Κλείσιμο

Μετατοπίζονται τα μέτωπα πολέμου λέει το Κίεβο- Σε ποιες περιοχές εστιάζουν οι Ρώσοι

Η Μαριούπολη και ένας «διάδρομος» μεταξύ δύο ανατολικών πόλεων της Ουκρανίας, του Ιζιούμ και της Βολνοβάχα , γίνονται τα βασικά μέτωπα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Ρωσία αποσύρει δυνάμεις στην περιοχή του Κιέβου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή του Τσερνίχιφ», δήλωσε ο σύμβουλος Βαντίμ Ντενισένκο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εστιάσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιφ.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι αυτή η αλλαγή συνιστά ανασυγκρότηση και όχι αποχώρηση.

Ένας νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας ξεκινά αύριο, στη σκιά των νέων βομβαρδισμών σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, παρά τη ρωσική δέσμευση για δραστική μείωση των πολεμικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από σειρά αντιφατικών δηλώσεων και ανακοινώσεων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε ξανά την Ευρώπη στέλνοντας νέο τελεσίγραφο για την πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια. 

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσαν οι πληροφορίες των ΗΠΑ, ότι υπάρχουν εντάσεις μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και της ηγεσίας του στρατού. Στις πληροφορίες αυτές ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε ότι απλά η Δύση δεν κατανοεί πώς λειτουργεί η ρωσία.

Πηγή: skai.gr