Κλείσιμο

Aπειλή Μεντβέντεφ: Το Κρεμλίνο θα κρατικοποιήσει τις δυτικές εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία

Με εθνικοποίηση απειλεί ευθέως ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ τις Δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη τη Ρωσία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

«Οι δυτικές εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται αντιμέτωπες με την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των εγκαταστάσεων παραγωγής τους. Οι εταιρείες πρακτικά θα αφήσουν τη συλλογικότητα στη μοίρα τους (…) Θα δώσουμε μια αρχή και σκληρή απάντηση σε αυτό» προειδοποίησε την Πέμπτη μέσω Facebook. 

«Οι κοντόφθαλμοι ρωσοφοβικοί αξιωματούχοι δεν νοιάζονται που οι άνθρωποι τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Ρωσία μπορεί να χάσουν τις δουλειές και τα εισοδήματά τους εξαιτίας αυτών των ανόητων αποφάσεων που αντιβαίνουν στην κοινή λογική», αναφέρει. 

Υπενθυμίζει ότι πρόσφατα μίλησε «για την ανάγκη ‘συμμετρικής απάντησης’, συμπεριλαμβανομένων κατασχέσεων ξένων περιουσιακών στοιχείων και της πιθανής εθνικοποίησής τους».

«Ως εκ τούτου», όπως είπε, «η ρωσική κυβέρνηση εργάζεται βήμα προς βήμα για την έναρξη της χρεοκοπίας των εταιρειών και στη συνέχεια την εθνικοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

 «Προτεραιότητα της κυβέρνησης», σημείωσε, «είναι να μην βγει κόσμος στους δρόμους μένοντας άνεργος».

Ο Μεντβέντεφ διεμήνυσε ότι, ότι η νέα παραγωγή πρέπει να χτιστεί «με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι πανικόβλητοι επενδυτές». «Μια τέτοια προσέγγιση είναι αντικειμενική και δίκαιη», ισχυρίστηκε.

«Άλλωστε κοτολέτες και ψωμάκια, με εξαιρετική ποιότητα, ξέρουμε να τα παράγουμε μόνοι μας. Παρεμπιπτόντως, αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν επιχειρηματίες που ήταν υπό κυρώσεις. Πείτε γεια στα McDonald's!» σχολιάζει χλευαστικά ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος. 
 

Πηγή: skai.gr