«Φάση 2» του πολέμου στην Ουκρανία: Ντονμπάς-Μαριούπολη στο στόχαστρο - Live οι εξελίξεις

«Φάση 2» του πολέμου στην Ουκρανία: Ντονμπάς-Μαριούπολη στο στόχαστρο - Live οι εξελίξεις

Την έναρξη μιας από τις σημαντικότερες μάχες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη μάχη στο Ντονμπάς», ανέφερε σε τηλεοπτικό του μήνυμα. Οι ρωσικές επιδρομές συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, ενώ η πολύπαθη Μαριούπολη συνεχίζει να αντιστέκεται.

Οι τελευταίες ειδήσεις σε τίτλους

  • Η «μάχη του Ντονμπάς» στην ανατολική Ουκρανία έχει ξεκινήσει, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Η Ρωσία βομβάρδισε πόλεις σε όλη την Ουκρανία χθες, Μεγάλη Δευτέρα. Τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιδρομές έγιναν στη δυτική πόλη του Λβιβ όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άτομα.
  • Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει την ανασύνταξη των στρατευμάτων τους προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση στα ανατολικά. «Χάθηκε» ο έλεγχος της πόλης Κρεμίνα που βρίσκεται στην περιοχή του Λουχάνσκ μετά από σκληρές μάχες, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.
  • Συνεχίζεται η αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων στην νοτιοανατολικό λιμάνι της Μαριούπολης μετά την απόρριψη του ρωσικού τελεσιγράφου για παράδοση.
  • Βρετανός αιχμάλωτος στην Ουκρανία εμφανίστηκε σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.
  • Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάνω από 4,9 εκατ. Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τη χώρα τους από την έναρξη της ρωσικής επιδρομής.
     
Παρακαλώ περιμένετε...