Απειλές Λαβρόφ: Αποστολή ειρηνευτικής δύναμης της Δύσης στην Ουκρανία μπορεί να σημάνει πόλεμο NATO-Ρωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε σήμερα Τετάρτη ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να σημάνει μια «ευθεία σύγκρουση» μεταξύ των ρωσικών και νατοϊκών δυνάμεων, επικρίνοντας την πολωνική πρόταση.

Την περασμένη εβδομάδα η Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επισήμως μια πρόταση για την ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Αυτή θα είναι η ευθεία σύγκρουση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ που όλοι όχι μόνο προσπάθησαν να αποφύγουν, αλλά είπαν ότι δεν πρέπει να λάβει χώρα εξαρχής», είπε ο Λαβρόφ σε τηλεοπτική ομιλία του στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας. «Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε» σχολίασε.  

Ο Λαβρόφ υποστήριξε επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας - Κιέβου είναι «δύσκολες» επειδή η Ουκρανία «αλλάζει συνεχώς τη θέση της».

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει «το πνεύμα και τη βούληση να υπερασπιστεί τη ρωσική κουλτούρα στην Ουκρανία». 

Η αντικατασκοπική υπηρεσία της Πολωνίας ABW ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει 45 Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι φέρονται να είναι κατάσκοποι και πρόσθεσε ότι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να τους απελάσει.

Πηγή: skai.gr