Κυβερνήτης Χαρκόβου: Ελέγχουμε πλήρως την πόλη– Χαμηλό ηθικό των Ρώσων, παραδίδονται αμέσως 

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου, Όλεχ Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε εκ νέου σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC ότι η πόλη ελέγχεται απόλυτα από τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ οι Ρώσοι έχουν χαμηλό ηθικό και σπεύδουν να παραδοθούν.

Παραθέτοντας τις δηλώσεις του περιφερειακού κυβερνήτη, το BBC επιβεβαιώνει ότι το Χάρκοβο βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τους υπόλοιπους ισχυρισμούς του. 

«Ο έλεγχος του Χαρκόβου είναι απολύτως στα χέρια μας! Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, η εθνική αστυνομία, οι δυνάμεις χερσαίας άμυνας καθαρίζουν την πόλη από τον εχθρό». 

«Το ηθικό του Ρώσου εχθρού είναι απόλυτα χαμηλό. Ακριβώς στην πόλη, μέσα στο Χάρκοβο, μια ομάδα πέντε με 10 άτομα παραδόθηκε στον ουκρανικό στρατό. Μόλις δουν τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, παραδίδονται». 

«Όσον αφορά την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ιδού τι συμβαίνει τώρα: Το Τσουχούιβ [μια άλλη πόλη κοντά στο Χάρκοβο] είναι πλήρως υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, οι ουκρανικές σημαίες είναι κρεμασμένες στα διοικητικά κτίρια».

 «Η επίθεση του Ρώσου επιτιθέμενου συνεχίζεται προς τις ακόλουθες κατευθύνσεις: από Λύπτσι, Βοβτσάνσκ και Μπελχόροντ. Βλέπουμε ξεχωριστά συντάγματα [ρωσικών] στρατιωτικών οχημάτων. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται στις θέσεις τους σε ενεργά μέτωπα». 

Πηγή: skai.gr