Κουλέμπα σε Λαβρόφ: Πες στο αφεντικό σου να σταματήσει να βομβαρδίζει αδιάκριτα

Κουλέμπα σε Λαβρόφ: Πες στο αφεντικό σου να σταματήσει να βομβαρδίζει αδιάκριτα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα απηύθυνε έκκληση στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να πει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τους χωρίς διακρίσεις βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων.

"Η βάρβαρη πολεμική τακτική της Ρωσίας είναι να χειραγωγεί τον πόνο του άμαχου πληθυσμού που η ίδια προκαλεί. Τώρα ο Λαβρόφ κατηγορεί την Ουκρανία ότι εμποδίζει τις εκκενώσεις πολιτών. Πες στο αφεντικό σου να σταματήσει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς των ουκρανικών πόλεων. Δείξτε στον κόσμο ότι η Ρωσία είναι σοβαρή στις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Κουλέμπα στο Twitter. 

"Ανησυχητικές αναφορές: Οι Ρώσοι μπορεί να έστρεψαν πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων στο ρωσικό συνοριακό χωριό Ποπόφκα στη δική τους επικράτεια. Γνωρίζοντας τη βάρβαρη φύση των ρωσικών ενεργειών, φοβόμαστε ότι μπορεί να προετοιμαστεί μια προβοκάτσια για να κατηγορηθεί η Ουκρανία" δήλωσε μάλιστα νωρίτερα.

«Οι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία- η αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς-θα επιτευχθούν» είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν μέσα στην ημέρα οι δύο ηγέτες. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

H αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία, είναι μερίκοι από βασικούς όρους που είχε θέσει ο Ρώσος Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του.

Πηγή: skai.gr