Επιβεβαιώνει το αδιέξοδο ο Κουλέμπα: Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, όχι για ρωσικά τελεσίγραφα

Το αδιέξοδο μεταξύ Κιέβου και Μόσχας σε ό,τι αφορά το β’ γύρο των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών φάνηκε να επιβεβαιώνει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, τονίζοντας ότι οι ρωσικές απαιτήσεις παραμένουν αμετάβλητες.

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πότε θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ξεκαθάρισε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών. 

"Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι για διπλωματία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε ρωσικά τελεσίγραφα. Δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθούν οι νέες διαπραγματεύσεις", ξεκαθάρισε στο λογαριασμό του στο Facebook την Τετάρτη.

Για τις απαιτήσεις των Ρώσων σχολίασε πως "αυτές είναι οι απαιτήσεις που εξέφρασε ο Πούτιν στην ομιλία του πριν από την έναρξη του πολέμου, κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον πόλεμο εναντίον μας", υπογράμμισε ο Κουλέμπα, την ώρα που η Ουκρανία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Όπως δήλωσε στο μεταξύ ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ στο Reuters, η διεξαγωγή νέων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια "ουσιαστική ατζέντα".

Πηγή: skai.gr