Ο Λουκασένκο δείχνει στο χάρτη ρωσική επίθεση στην Μολδαβία – Δείτε το βίντεο 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο φαίνεται να αποκάλυψε... μπροστά στις κάμερες ότι οι δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν σχέδια να εισβάλουν στη Μολδαβία. Ο πολεμοχαρής φίλος του Πούτιν απευθύνθηκε σε αξιωματούχους ασφαλείας (πιθανότατα την Τρίτη) ενώ στεκόταν μπροστά σε έναν χάρτη μάχης που φαίνεται να δείχνει μια προγραμματισμένη επιχείρηση από τη νότια Ουκρανία στον μικροσκοπικό γείτονά της. 

Στο χάρτη διακρίνονται προτεινόμενα σχέδια μάχης για τα ρωσικά στρατεύματα σε όλη την Ουκρανία. Περιέχει λεπτομερείς γραμμές επίθεσης της Ρωσίας προς την Ουκρανία, μερικές από τις οποίες υλοποιήθηκαν τις πρώτες ημέρες της εισβολής - όπως οι δυνάμεις που εισέβαλαν στο Κίεβο από τον βορρά και προς τη Χερσώνα από την Κριμαία. 

Αλλά δείχνει επίσης αρκετές επιθέσεις που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί - με μία μάλιστα να έχει ως ορμητήριο το λιμάνι της Οδησσού με στόχο τη Μολδαβία, υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να βαδίσει στρατεύματα στη γείτονα της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι ήδη στην Υπερδνειστερία υπάρχει άγνωστος αριθμός ρωσικών δυνάμεων. Η μη αναγνωρισμένη δημοκρατία κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία το 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του υποβοηθούμενο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές. 

Πηγή: news.sky.com