«Να ακουστεί η θέση της Μόσχας» δηλώνει το «δεξί χέρι» του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν

«Η θέση της Μόσχας πρέπει να ακουστεί ως μέρος μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Ρωσίας και του δυτικού μπλοκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξή του στους New York Times που δημοσιεύθηκε το Σάββατο. 

Το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου δικαιολόγησε την άποψή του, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε έναν άλλο Ψυχρό Πόλεμο – θα είναι κακός για όλους και δαπανηρός για ολόκληρο το διεθνές πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε, κάθε βήμα που κάνουμε τώρα σε σχέση με τη Ρωσία στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά κλπ, θα έχει αντίκτυπο σε αυτή τη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας», πρόσθεσε. 

Για σύγκλιση Μόσχας και Κιέβου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ακόμα και σε κρίσιμα ζητήματα, έκανε λόγο στην εφημερίδα Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέβαλε ανεπισήμως σε αυτήν της Τουρκίας την πρόταση –που θεωρείται εξ ορισμού απίθανο να γίνει δεκτή– να στείλει τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που έχει αγοράσει στην Ουκρανία, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την εισβολή της Ρωσίας, δήλωσαν στο μεταξύ τρεις πηγές ενημερωμένες για το θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
 

Πηγή: skai.gr