BBC: Η Ρωσία πολιορκεί κατοικημένες περιοχές με «μεσαιωνικές τακτικές»

Η Ρωσία πολιορκεί κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιώντας «μεσαιωνικές τακτικές», περικυκλώνοντας γύρω περιοχές και στερώντας από τον πληθυσμό φαγητό, νερό και απαραίτητες προμήθειες αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC. 

«Όταν ξεκίνησε αυτή η εισβολή, υπήρχε η (ρωσική) προσδοκία ότι θα ήταν απλώς θέμα ημερών, ακόμη και θέμα ωρών, πριν ο πανίσχυρος ρωσικός στρατός εισέλθει στο Κίεβο. Έχουν περάσει έξι μέρες και η Ουκρανία ακόμα δεν έχει ‘πέσει’, λόγω της αντίστασης που προβάλλει ο ουκρανικός στρατός, χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα και πυρομαχικά, αλλά και της αντίστασης των πολιτών που παίρνουν τα όπλα, ενισχύοντας αμυντικές δυνάμεις της γειτονιάς και κατευθύνονται στις πρώτες γραμμές.

Τη ρήψη «βαρβαρικών ρωσικών πυραύλων στην πλατεία Ελευθερίας και σε κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο» κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα παραθέτοντας σχετικό βίντεο. «Ο Πούτιν δεν είναι σε θέση να διαλύσει την Ουκρανία. Διαπράττει περισσότερα εγκλήματα πολέμου από μανία, δολοφονεί αθώους πολίτες. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!» τονίζει.


Η Ρωσία βομβαρδίζει πόλεις της Ουκρανίας δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόσθεσε ότι «καταφέρουν ευθείες επιθέσεις με πυραύλους και πυροβολικό σε κατοικημένες και κυβερνητικές περιοχές». «Ο στόχος της Ρωσίας είναι ξεκάθαρος - μαζικός πανικός, θύματα μεταξύ αμάχων, καταστροφή υποδομών. Η Ουκρανία μάχεται με αξιοπρέπεια» πρόσθεσε. 

«Η χρήση βαρέος πυροβολικού σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο θυμάτων μεταξύ των αμάχων», προειδοποιεί το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: skai.gr