Κλείσιμο

Η Goldman Sachs αποχωρεί από τη Ρωσία

Η Goldman Sachs αποχωρεί από τη Ρωσία και γίνεται η πρώτη μεγάλη τράπεζα της Wall Street που ανακοινώνει τα σχέδιά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», δήλωσε στο CNN την Πέμπτη εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

Η απόφαση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη επιρροή της Wall Street να φύγει από τη Ρωσία προκαλεί άλλο ένα οικονομικό πλήγμα στη Μόσχα. 

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Goldman Sachs.

Δεν είναι άμεσα σαφές πόσους ανθρώπους απασχολεί η Goldman Sachs στη Ρωσία ούτε πόσα χρήματα βγάζει η εταιρεία εκεί.

Η Citigroup επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι συνεχίζει τις προσπάθειές της για έξοδο από την καταναλωτική της δραστηριότητα στη Ρωσία, ενώ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει εταιρικούς πελάτες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιρειών, καθώς αναστέλλουν ή εκτονώνουν τις δραστηριότητές τους εκεί.

Πηγή: skai.gr