Επίσημο: FIFA και UEFA απέβαλαν την Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις

Με αποκλεισμό από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις τιμώρησαν τις ρωσικές ομάδες, η FIFA και η UEFA.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA, όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε είναι Εθνικές είτε σύλλογοι, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεοτέρας.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία», σημειώνει επίσης η FIFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά τις αρχικές αποφάσεις που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, οι αποφάσεις που προέβλεπαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες είτε ομάδες συλλόγων, θα ανασταλούν από τη συμμετοχή στο τόσο της FIFA όσο και της UEFA μέχρι νεοτέρας.

Αυτές οι αποφάσεις εγκρίθηκαν σήμερα από το Προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA και την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, αντίστοιχα τα ανώτατα όργανα λήψης αποφάσεων και των δύο θεσμών για τέτοια επείγοντα θέματα.

Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο εδώ και σε πλήρη αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους που πλήττονται στην Ουκρανία. Και οι δύο Πρόεδροι ελπίζουν ότι η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να μπορέσει και πάλι να αποτελέσει φορέα ενότητας και ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων.

Πηγή: skai.gr