Αλλάζει έδρα ο τελικός του Champions League-Από την Αγία Πετρούπολη πηγαίνει στο Παρίσι

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα του φετινού τελικού του Champions League.

Η UEFA πράγματι άλλαξε την έδρα του σπουδαίου παιχνιδιού λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Εν τέλει από την Αγία Πετρούπολη που είχε οριστεί αρχικά, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Stade de France».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όλα τα εντός έδρας παιχνίδια ρωσικών και ουκρανικών συλλόγων, όπως και των εθνικών ομάδων των δύο χωρών, θα διεξάγονται «μέχρι νεωτέρας» σε ουδέτερα γήπεδα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA

«Η UEFA θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν για την προσωπική του υποστήριξη και τη δέσμευσή του να μεταφερθεί το πιο σημαντικό παιχνίδι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη Γαλλία, σε μια περίοδο απαράμιλλης κρίσης. Μαζί με τη γαλλική κυβέρνηση, η UEFA θα υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες πολλών φορέων για να διασφαλίσει την παροχή διάσωσης για ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους στην Ουκρανία που αντιμετωπίζουν τρομερό ανθρώπινο πόνο, καταστροφή και εκτοπισμό.
 

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε επίσης ότι οι σύλλογοι και οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αγωνίζονται σε διοργανώσεις της UEFA θα πρέπει να παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους σε ουδέτερες εγκαταστάσεις μέχρι νεωτέρας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε περαιτέρω να παραμείνει σε ετοιμότητα για τη σύγκληση περαιτέρω έκτακτων συνεδριάσεων, σε τακτική συνεχή βάση όπου απαιτείται, για να επανεκτιμηθεί η νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις όπως απαιτείται».

Πηγή: sport-fm.gr