Κλείσιμο

Κίεβο: Επικοινωνία Σολτς – Πούτιν για την οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία

Ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διαπραγματεύεται αυτή την ώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την οργάνωση ανθρωπιστικών διαδρόμων. 

"Αυτή τη στιγμή, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μιλά με τον Ρώσο Πρόεδρο για ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ο κόσμος επιτέλους συνειδητοποίησε την απόλυτη καταστροφή που οργάνωσαν οι Ρώσοι", έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter την Παρασκευή. 

Ο Ποντόλιακ και ο έτερος Ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακαμία, παραχωρούν αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου για το χθεσινό δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία.

Σε ρωσικά χέρια έχει πέσει σχεδόν όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας, αφήνοντας την χώρα του Ζελένσκι χωρίς διάδρομο προς την Μαύρη Θάλασσα.

Τις τελευταίες ώρες τα ρωσικά στρατεύματα πολιορκούν την πόλη - λιμάνι Νικολάεφ, που αποτελεί «κλειδί» για να φτάσουν στην Οδησσό.

Σε ένα νέο δραματικό διάγγελμα προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνοντας ότι η ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή ίση με «έξι Τσερνόμπιλ».
 

Πηγή: skai.gr