Κλείσιμο

Ουκρανία: Έξι Έλληνες νεκροί και έξι τραυματίες κοντά στη Μαριούπολη σε δύο επιθέσεις

Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους έξι Σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, κοντά στην πρώτη γραμμή των αιματηρών συγκρούσεων.

Τον θάνατο των τεσσάρων ομογενών επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του το ελληνικό ΥΠΕΞ , καταδικάζοντας ταυτόχρονα την επίθεση κατά των αμάχων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δύο ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη. 

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε νωρίτερα ο βομβαρδισμός αμάχων και ο θάνατος δύο ομογενών στο χωριό Σαρτανά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν ακόμα έξι ομογενείς. Δεν υπάρχουν έως στιγμής λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη, που προκάλεσαν το θάνατο έξι ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι, καταδίκασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Για προβοκάτσια των Ουκρανικών δυνάμεων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, επιμένοντας ότι οι ρωσικές δυνάμες δεν επιχειρούν κατά αμάχων. 

 

Πηγή: skai.gr