Νεκροί δύο ομογενείς μετά από βομβαρδισμούς στο Σαρτανά - Καταδίκη και έντονο διάβημα της Αθήνας στον Ρώσο πρέσβη

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε ο βομβαρδισμός αμάχων και ο θάνατος δύο ομογενών στο χωριό Σαρτανά, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη Μαριούπολη. Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν ακόμα έξι ομογενείς. Δεν υπάρχουν έως στιγμής λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Σε θέσεις μάχης παραμένει ο στρατός στη Μαριούπολη

Θέσεις μάχης έχουν πάρει οι ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο στρατός προετοιμάζεται για πιθανή εισβολή από τη δυτική πλευρά της πόλης

Νωρίτερα στην πόλη της Μαριούπολής ακούγονταν, εκρήξεις ενώ σε απόσταση 2 χιλιομέτρων έχει στηθεί γραμμή άμυνας του ουκρανικού στρατού, έχουν ρίξει δέντρα, έχουν φτιάξει οδοφράγματα και στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί σε στρατηγικά σημεία.

Πηγή: skai.gr