Προσωρινή επιβράδυνση στην προώθηση των ρωσικών δυνάμεων, λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

«Η ταχύτητα προώθησης των ρωσικών δυνάμεων έχει προσωρινά επιβραδυνθεί», αναφέρει σε νεότερη απογευματινή ενημέρωση (3.19 ώρα Λονδίνου) το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Πιθανότεροι λόγοι για αυτό είναι «οξείες επιμελητειακές δυσκολίες» και η «ισχυρή ουκρανική αντίσταση», προσθέτει η ενημέρωση.

Κατά τους Βρετανούς οι ρωσικές δυνάμεις προσπερνούν ουκρανικά κέντρα με μεγάλο πληθυσμό ενώ αφήνουν πίσω δυνάμεις για να τα περικυκλώσουν και να τα απομονώσουν.

Αναφορικά με τις συγκρούσεις στο Κίεβο τη νύχτα, σημειώνεται ότι πιθανότατα σε αυτές συμμετείχαν περιορισμένοι αριθμοί ομάδων Ρώσων σαμποτέρ που είχαν προκαταλάβει θέσεις.

«Η κατάληψη του Κιέβου παραμένει η πρωταρχική στρατιωτική επιδίωξη της Ρωσίας», καταλήγει η ενημέρωση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Στην πρωινή ενημέρωση το υπουργείο είχε αναφέρει πως ο κύριος όγκος των ρωσικών στρατευμάτων απείχε 30 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ότι οι Ρώσοι δεν είχαν κερδίσει τον εναέριες έλεγχο στην Ουκρανία, πως η αντίσταση είναι σθεναρή σε όλη τη χώρα και πως οι ρωσικές απώλειες μάλλον είναι βαριές και περισσότερες από όσο ανέμενε το Κρεμλίνο.

Πηγή: skai.gr