Ουκρανία: 188 νεκροί από βομβαρδισμούς, μεταξύ των οποίων 122 άμαχοι και πέντε παιδιά, μόνο στο Χάρκοβο

Μέχρι τις 18:00 της Παρασκευής, περίπου 188 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 122 πολίτες, πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών και εχθροπραξιών, μόνο στην περιοχή του Χαρκόβου, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ουκρανίας. 

«Περίπου 394 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, εκ των οποίων οι 290 ήταν άμαχοι», αναφέρει η έκθεση.

«Από την έναρξη της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Χαρκόβου, η αστυνομία έχει συλλάβει 19 εισβολείς... 12 Ρώσους στρατιώτες, δύο συνεργούς της ομάδας δολιοφθοράς-αναγνώρισης, έναν ύποπτο για φόνο εκ προμελέτης, καθώς και τέσσερις υπόπτους για εγκλήματα ιδιοκτησίας και εγκλήματα που σχετίζονται με παράνομη χρήση όπλων», αναφέρεται. 

Η έκθεση διευκρινίζει επίσης ότι από τις 24 Φεβρουαρίου, 35 στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 4 αστυνομικοί, 6 Εθνοφύλακες, 4 υπάλληλοι της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων, 2 άτομα από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Πολεμικής Αεροπορίας του Χαρκόβου, 1 – από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, καθώς και 14 μαχητές χερσαίας άμυνας σκοτώθηκαν. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) ανεπτυγμένων οικονομιών διεμήνυσαν την Παρασκευή ότι οι υπεύθυνοι για τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους στην Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους, μετά από πολυάριθμες αναφορές για χρήση βομβών διασποράς και άλλων απαγορευμένων πυρομαχικών. 

Πηγή: skai.gr