Ουκρανία: Ο ΣΚΑΪ στην «καρδιά» του στρατιωτικού αεροδρομίου Χοστόμελ

Με την κάμερα του ΣΚΑΪ η Έλλη Κασόλη και ο Στέργιος Τσιφούτης κατάφεραν να μπουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Χοστόμελ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, το οποίο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους τις προηγούμενες ημέρες. «Για απόλυτη καταστροφή» έκανε λόγο η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ. Στρατιωτικά κτίρια τα οποία έχουν βομβαρδιστεί, είναι καμένα μαζί με τα στρατιωτικά αυτοκίνητα. 

«Τα κτίρια έχουν διαλυθεί εντελώς ενώ ακόμη και στο έδαφος υπάρχουν κρατήρες αλλά όπως μας είπαν και Ουκρανοί στρατιώτες ίσως υπάρχουν και άσκαστες οβίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά. . 

Το θρυλικό μεγαθήριο Antonov An-225, στις 25 Φεβρουαρίου, επωνομαζόμενο «Μαρίγια» δηλαδή όνειρο στα ουκρανικά, καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. «Βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών εδώ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Χοστόμελ» τονίζει η Έλλη Κασόλη.

«Το κατάστρεψαν γιατί κανένας δεν ξέρει πως να σχεδιάσει ένα αεροπλάνο σαν αυτό, εκτός από εμάς. Και κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ένα ‘Μαρίγια’ σαν αυτό, εκτός από τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτή είναι η γνώμη μου» δήλωσε Ουκρανός στρατιώτης στον ΣΚΑΪ. 

«Στο στρατιωτικό κτίριο όπου γινόταν η συντήρηση και ο έλεγχος πριν τα αεροσκάφη απογειωθούν είναι κατεστραμμένο εντελώς, κάτω υπάρχουν παντού συντρίμμια ενώ και τα στρατιωτικά οχήματα είναι καμένα» τόνισε η δημοσιογράφος. 

«Δεν μπορούσα να φανταστώ στη ζωή μου ότι θα έβλεπα τόσο τρομερά γεγονότα και πραγματικούς πολέμους, πραγματικές εκρήξεις ακριβώς μπροστά από τα παράθυρά σου μπροστά στο διαμέρισμά σου. Μετά έπιασα τη γυναίκα μου και προσπάθησα να την προστατεύσω κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού. Ήταν πολύ δύσκολη, δύσκολη κατάσταση εδώ. Δύσκολο να το εξηγήσω» δήλωσε στον σταθμό μας κάτοικος του Χοστόμελ. 

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου Αντόνοφ στο Χοστόμελ το Σάββατο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχώρησαν από την περιοχή.

 
 

Πηγή: skai.gr