Κίεβο: Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με νεκρούς σε Χάρκοβο, Νικολάεφ και Βασίλκιβ

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα Κυριακή το Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

«Το απόγευμα, οι κατακτητές βομβάρδισαν την περιφέρεια Σλομπίντσκι του Χαρκόβου», ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Ολέχ Σινιεχούμποφ.

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των πολιτών. Μέχρι στιγμής υπάρxoυν 23 θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και παιδιά», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι οι νεκροί.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στην κωμόπολη Βασίλκιβ, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

Χτυπήθηκε ένα κέντρο αεροπορικής διοίκησης που είχε ήδη καταστραφεί ενώ τραυματίστηκαν ορισμένοι πολίτες σε ένα κοντινό κολέγιο.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά την επίθεση. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 14 τραυματίστηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό και στο Νικολάεφ, στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Βιτάλι Κιμ μέσω του Telegram. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας έφηβος 15 ετών.
 

Πηγή: skai.gr