Κλείσιμο

Ηλικιωμένη έκλεψε πυρομαχικά από Ρώσους στρατιώτες που κοιμούνταν και τα έδωσε σε Ουκρανούς

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Κίεβο φέρεται να έκλεψε πυρομαχικά από ρώσους στρατιώτες ενόσω εκείνοι κοιμούνταν.

Η γυναίκα στη συνέχεια έκρυψε την "λεία" της σε μια τρύπα και έπειτα τα έδωσε σε Ουκρανούς στρατιώτες, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN επικαλούμενο ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από τον σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Αντον Χερασένκο.

Η γυναίκα είπε ότι δεν φοβήθηκε όταν εισήλθαν οι Ρώσοι στρατιώτες στο χωριό της, το Περεμόχα, αλλά αποφάσισε να τους "αφοπλίσει" και έδωσε τα πυρομαχικά στους Ουκρανούς στρατιώτες όταν έφθασαν πρόσφατα εκεί, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αύριο το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η ομιλία του αναμένεται να είναι διάρκειας περίπου 10-15 λεπτών και όπως σε όλες τις τοποθετήσεις του, σε πολλά άλλα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, αναμένεται με ενδιαφέρον απο την πλειοψηφία των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής. 

Η τοποθέτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο να τοποθετηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σε ανάρτησή του μάλιστα, τότε, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σχετικά με το αντικείμενο της επικοινωνίας των δύο ανδρών, ανέφερε: «Του θύμισα πόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης έπαιξε η Οδησσός και συνολικά η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Τον προσκάλεσα να απευθυνθεί στη Βουλή» και σημείωσε:  

«Θεωρώ σημαντικό να ακουστεί και στο Εθνικό Κοινοβούλιο το μήνυμα ενός Προέδρου ο οποίος αμύνεται, ο ίδιος και η χώρα του, απέναντι σε μια βάρβαρη και παράνομη εισβολή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ