Μπέρνι Έκλεστοουν: Θα έδινα και τη ζωή μου για τον Πούτιν – Ήταν και παραμένει κωμικός ο Ζελένσκι!

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και πρώην αφεντικό της Formula 1 επιμένει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι... «πρώτης κατηγορίας άτομο» και «πιστεύει ότι έκανε το σωστό» εισβάλλοντας στην Ουκρανία

Έτοιμος να θυσιάσει και τη… ζωή του για χάρη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και πρώην αφεντικό της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστοουν(!)

 «Θα δεχόμουν ακόμα μια σφαίρα για χάρη του Βλαντίμιρ Πούτιν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Έκλεστοουν, επιμένοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «πρώτης κατηγορίας άτομο». 

Μάλιστα, πιστεύει ότι ο Πούτιν «έκανε το σωστό» δίνοντας εντολή για την αιματηρή εισβολή του στην Ουκρανία.

«Είναι λογικός» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Good Morning Britain, στον απόηχο μάλιστα και της ρωσικής επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία με δεκάδες αμάχους νεκρούς.

Μιλώντας από το ηλιόλουστο ισπανικό θέρετρο της Ίμπιζα, ο Βρετανός κροίσος χλεύασε και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνοντας ότι «ήταν κωμικός πριν τον πόλεμο, και φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να είναι». «Αν είχε μιλήσει στον Πούτιν» η εισβολή «θα είχε καταλήξει διαφορετικά» ισχυρίστηκε. 

Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι μια αλλαγή στις ενέργειες του Ζελένσκι, αντί του Πούτιν, θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον πόλεμο, ο Έκλεστοουν απάντησε χωρίς δισταγμό: «Απολύτως». 

«(Ο Πούτιν) κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό για τη Ρωσία. Δυστυχώς, όπως πολλοί επιχειρηματίες, σίγουρα όπως εγώ, κάνουμε λάθη κατά καιρούς και όταν κάνεις το λάθος πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ξεφύγεις από αυτό».

Όταν ο Έκλεστοουν ρωτήθηκε αν δικαιολογεί τον Πούτιν για τις χιλιάδες ζωές αμάχων που χάθηκαν στην Ουκρανία, απάντησε: «Δεν το κάνω. Δεν ήταν σκόπιμο – κοιτάξτε, ανά πάσα στιγμή η Αμερική έχει εισβάλει σε διαφορετικές χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με την Αμερική… Είμαι βέβαιος ότι η Ουκρανία, αν ήθελε να βγει από αυτό (την κατάσταση), θα μπορούσε να το είχε κάνει».

Ερωτηθείς εάν είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Πούτιν για την ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία ή αν θα τον παρότρυνε να ξανασκεφτεί τι κάνει, ο Έκλεστοουν απάντησε: «Όχι. Μάλλον το σκέφτηκε ο ίδιος. Μάλλον δεν χρειάζεται υπενθύμιση».

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τώρα εύχεται να μην είχε ξεκινήσει όλη αυτή την "επιχείρηση", αλλά δεν ξεκίνησε σαν πόλεμος» υποστήριξε.

Υπερασπίστηκε και τον Πικέ που αποκάλεσε τον Χάμιλτον «νέγρο» 

Ο Έκλεστοουν υπερασπίστηκε και τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό του θρύλου της F1 Νέλσον Πικέ στον Λιούις Χάμιλτον. 

Υπενθυμίζεται ότι, σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο σχολίαζε τη σύγκρουση που είχε ο Χάμιλτον με τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull στο περυσινό γκραν πρι Βρετανίας, ο 69χρονος Πικέ χρησιμοποιεί μια φυλετική προσβολή στα πορτογαλικά (σ.σ. τη λέξη "neguinho" που μεταφράζεται ως «νέγρος»). 

Ο Βραζιλιάνος επέμεινε ότι δεν είχε ρατσιστική πρόθεση, επιρρίπτοντας ευθύνες στη μετάφραση, αλλά αντιμετωπίζει αποκλεισμό από τη διοργάνωση της F1. Ωστόσο ο Έκλεστοουν, επί χρόνια φίλος του Πικέ, έσπευσε να τον υπερασπιστεί.

 «Γνωρίζω τον Νέλσον εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ήμουν μαζί του πριν από μερικές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που θα έλεγε ο Νέλσον εννοώντας κάτι κακό… Πιθανότατα σκέφτεται πολλά πράγματα που λέει, και που μπορεί να μας στενοχωρήσουν ή να φανούν λίγο προσβλητικά… για αυτόν δεν είναι τίποτα. Είναι απλώς μέρος της συζήτησης».

«Ο Νέλσον δεν θα εκτρέπονταν για να πει κάτι κακό, σίγουρα. Νομίζω ότι αυτό που πιθανότατα συνέβη, γνωρίζοντας τον Νέλσον όπως τον γνωρίζω, καθώς η κόρη του είναι η κοπέλα του Μαξ Φερστάπεν, πιθανότατα αφού είδε το ατύχημα, πιθανότατα εξερράγη και το έβγαλε από μέσα του».

Πηγή: skai.gr