Γερμανία: Δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του φύλου αναγνωρίζει η κυβέρνηση

Θα είναι δυνατή η δήλωση του μικρού ονόματος και του φύλου από τον κάθε πολίτη, ενώ οι ανήλικοι άνω των 14 ετών θα χρειάζονται και την συγκατάθεση των γονέων τους

Το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του φύλου κατοχυρώνεται με νέα νομοθεσία στην οποία συμφώνησε ο κυβερνητικός συνασπισμός, ανακοίνωσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Λίζα Πάους, κάνοντας λόγο για «για καλή ημέρα για τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα».

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, θα είναι δυνατή η δήλωση του μικρού ονόματος και του φύλου από τον κάθε πολίτη, ενώ οι ανήλικοι άνω των 14 ετών θα χρειάζονται και την συγκατάθεση των γονέων τους. Για νεότερα άτομα, τη σχετική δήλωση θα μπορούν να υποβάλουν μόνο οι γονείς.

Ο νόμος προβλέπει επίσης περίοδο ενός έτους απαγόρευσης μεταβολής κάθε δήλωσης.

«Δίνουμε σε κάθε άτομο την αξιοπρέπεια που του αξίζει μέσω της ατομικότητάς του. Αυτό θα κάνει τη χώρα πιο ελεύθερη, πιο ανοιχτή και πιο σύγχρονη», δήλωσε ο κ. Μπούσμαν και πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια η πολιτεία αντιμετώπιζε τα άτομα τρανς ως ασθενείς. «Είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να μην ταυτίζονται με το βιολογικό τους ρολόι. Η συζήτηση μεταξύ των ειδικών έχει κριθεί εδώ και καιρό», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ