Απάντηση Πεσκόφ στη Δύση: Να καταστήσετε υπόλογο για εγκλήματα το Κίεβο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε ότι υπάρχει "νέο κύμα" επιστράτευσης στη Ρωσία

Τα σχόλια που έκανε χθες, Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η Ατλαντική Συμμαχία πολεμάει με την ουκρανική πλευρά στην σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Χθες, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ήταν "μια ήττα για όλους εμάς".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι η ρητορική δυτικών ηγετών για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι επιζήμια και προκλητική.

"Εκφράζουμε την λύπη μας όπως κάθε μέρα για το γεγονός ότι δυτικοί αρχηγοί κρατών επιδίδονται καθημερινά σε μια πυρηνική ρητορική", σημείωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η πρακτική αυτή είναι "προκλητική".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε επίσης ότι δεν έχει γίνει καμία απόπειρα από τις δύο πλευρές για να συζητηθεί μια πιθανή συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα ο Πεσκόφ σημείωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η Ομάδα των Επτά (G7) θα καταστήσει "το καθεστώς του Κιέβου" υπόλογο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Οι χώρες της G7 τόνισαν ότι ο Βλασντίμιρ Πούτιν είναι υπόλογος για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας, και δεσμεύτηκαν χθες να συνεχίσουν να παρέχουν οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη στην Ουκρανία, προσθέτοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τις συνομιλίες τους ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε ότι υπάρχει "νέο κύμα" επιστράτευσης στη Ρωσία, μετά τις αναφορές κάποιων περιφερειακών αξιωματούχων ότι αυξάνουν τις προσπάθειες επιστράτευσης, και είπε στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν μεμονωμένα τους περιφερειακούς κυβερνήτες αναφορικά με τα σχέδιά τους.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ