Αμερικανός υπουργός Άμυνας: Ο Πούτιν δεν θέλει στρατιωτική αναμέτρηση με το ΝΑΤΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να αναμετρηθεί στρατιωτικά με τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ενώ η Μόσχα συνεχίζει να πολεμά για να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία δυόμισι μήνες μετά την εισβολή της στη γειτονική της χώρα.

"Όσο παρακολουθεί κανείς τη λογική του Πούτιν, η άποψή μου - και είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος έχει τη δική του άποψη - αλλά η άποψή μου είναι ότι η Ρωσία δεν θέλει να αναμετρηθεί με το ΝΑΤΟ", είπε χαρακτηριστικά ο Όστιν κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης ένταξης της Φινλανδίας στη Συμμαχία φαίνεται ότι είναι ζήτημα ημερών, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα είχε αποτραπεί εάν η Ουκρανία ήταν μέλος του ΝΑΤΟ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα στην Ημέρα της Νίκης ισχυρίστηκε ότι  η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει στη Ρωσία, που έδωσε «προληπτική απάντηση» με την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και σωστή απόφαση», ισχυρίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης κατά του ναζισμού. 

«Το ΝΑΤΟ προκαλούσε απειλές στα σύνορά μας. Η Δύση δεν ήθελε να ακούσει τη Ρωσία, είχαν άλλα σχέδια» ανέφερε.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr